Bebyggelsen på Englandsvej har i rigtig mange år huset en BMW-forhandler, men om et års tid vil området summe af liv og unge mennesker frem for funklende biler.
- Det særlige ved området er kontrasten mellem karrébyen mod vest og villakvarteret mod øst. Englandsvejs egenart og skala står i skarp kontrast til villakvarteret på modsatte side af grunden. Visionen med projektet har været at skabe et møde mellem de to, fortæller Mette Bang Pedersen, der er projektchef hos arkitekterne Holscher Nordberg.
Naboerne til de 173 ungdomsboliger er ældre murermester- og Patriciavillaer, og det kommer stilmæssigt til udtryk i kvarterets murværk, som det nye boligbyggeri lader sig inspirere af.
Englandsvej 51 er et byggeri, der i sin konstruktion samt facade- og materialebearbejdning forholder sig til sin tid, men bygningen interagerer med og forholder sig samtidigt til den omgivende arkitektur.
- Det nye byggeri er omgivet af ældre karreer. Det er i det hele taget et kvarter, som er præget af håndværksmæssig kvalitet, gesimser og detaljer. Det har vi haft for øje med det nye byggeri. Murværket bygges op i dobbelthalvstensforbandt, som er en metode, man oftest ser i ældre murværk. På Englandsvej får metoden et tvist, siger Mette Bang Pedersen og forklarer videre:
- Vi har tolket på det her, så vi stabler to sten for hver skiftegang. Det giver et særligt forbandt på huset. På udvalgte facader skaber vi desuden relief i forbandtet ved at trække dobbelte løberender ud i et fast defineret mønster. Når man øger detaljeringen af murværket på denne måde, nedbringes skalaen særligt mod villakvarteret på Vatnavej.