Paneldebat stiller skarpt på grøn omstilling i mindre byggerier

Andreas Christensen | ProjectZero - byplanmøde 2022 i Sønderborg

Foto: Byplanmøde 2022 i Sønderborg omkring ProjectZero

 

Hvordan sikrer vi klimavenlige løsninger og skaber gode bygninger i mindre skala, der endnu ikke er omfattet af klimakrav? Det diskuterer vi den 2. november 2022 sammen med to tegnestuer og Arkitektforeningen i en af Building Greens paneldebatter.

 

Den 2. november 2022 har Arkitektforeningen sat et kompetent panel i stævne for at give bud på, hvilke argumenter der skal på bordet for at overbevise bygherre om at bygge klimavenligt – også når det gælder enfamiliehuse, sommerhuse og andre mindre byggerier.

Når Building Green løber af stablen i starten af november måned i Forum i København, zoomes der med paneldebatten ind på mindre byggerier under 1.000 kvadratmeter, der endnu ikke reguleres med Bygningsreglementets klimakrav. 

Spørgsmålet er, hvad der skal til for, at bygherrer på mindre byggerier vælger at bygge mere bæredygtigt. Her skal vi sammen med to tegnestuer give vores bud på svaret.

Vil inspirere med miljøvenlige initiativer

Andreas Christensen | ProjectZero - byplanmøde 2022 i Sønderborg
Andreas Christensen ved Byplanmødet 2022 i Sønderborg omkring ProjectZero.

Materialeproducenter kan gøre meget for at bidrage til mere bæredygtige byggerier. Sådan lyder det fra Andreas Christensen, der er vores Regional Operation Director:

- Vi må ikke overse materialeproducentens rolle. Som materialeproducenter kan vi nemlig i dén grad være med til at præge byggeriet i en grønnere retning, ikke mindst når bygherren skal overbevises om at investere i bæredygtigt byggeri. Det er en af grundene til, vi hos Egernsund Wienerberger har gjort os umage for at være tidligt på banen med miljøvenlige løsninger og produktspecifikke EPD’er, ligesom vi har indgået dialog med blandt andet husbyggerfirmaerne om bæredygtige løsninger.

I debatten sætter vi naturligvis også fokus på udviklingen af vores CO2-besparende serie af mursten, LESS, der skruer ned for CO2-udledningen i produktionen med 70-90 procent, uden at det påvirker murstenens udseende og måden at bygge med tegl på. 

Andreas Christensen afrunder:

- Jeg ser frem til en konstruktiv og forhåbentlig inspirerende diskussion om, hvordan fremtiden ser ud for bæredygtigt byggeri. Vores initiativer skal gøre det lettere for projekterende at bygge med tegl, men hvis det samtidig kan vise vejen for andre producenter, så er det kun endnu bedre.

I paneldebatten deltager desuden Karina Søgaard, der er arkitekt og indehaver af Ksak Aps, og Casper Berntsen, der er arkitekt og founding partner i Studio Heima. Begge kommer fra mindre tegnestuer, der arbejder med at udfordre byggeriet med bæredygtige løsninger.

Du kan læse mere om arrangementet på Arkitektforeningens hjemmeside, ligesom du kan se programmet for Building Green og tilmelde dig gratis her.


 


 

LESS. En mursten til fremtidens byggeri.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%.

Sådan har vi skabt fremtidens CO2-besparende mursten.
 

Ønsker du inspiration i din indbakke?

Modtag vores nyhedsbrev og bliv inspireret af vores referencer og produkter.

     


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten og belægningstegl.