Mursten: EW0445 Hvede | Danfoss House, Sønderborg Havn
LESS kampagnebillede - Malte - Gl. Køge Landevej 65
Biodiversitet - Stenstrup lergrav
LESS kampagnebilleder


 

Building Green 2024 - logo

Vores mursten er klar til 2025-kravene

Building Green i København åbner den 30.-31. oktober dørene til Nordens største event om bæredygtighed i byggeriet. Her er betydningen af et nyt bygningsreglement for fremtidens byggeri på dagsordenen. Det kan du naturligvis også blive klogere på, når du besøger vores stand, hvor vi står klar med løsningerne på de nye CO2-krav, og hvordan vi arbejder på at nedsætte vores forbrug af jomfruelige ressourcer og understøtte den cirkulære økonomi.

KONTAKT OS

Salgsteamet
T. +45 7444 2540
E. salg@egernsund.com

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

   

KONTAKT OS

Salgsteamet
T. +45 7444 2540
E. salg@egernsund.com

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV ...

og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

Sammen med de 9.000 andre fagfolk fra byggebranchen, som besøger Building Green den 30.-31. oktober forsøger vi at besvare de mange komplekse spørgsmål om fremtidens ansvarlige byggeri.

Med de nye CO2-krav, der træder i kraft 1. juli 2025, får valget af tegl nemlig stor betydning for at nå de nye grænseværdier i bygningsreglementet. En stor del af den nødvendige reduktion fra de tidligere til de nuværende grænseværdier kan potentielt leveres udelukkende ved valget af tegl.

   

Kristian Knorr, Bæredygtighedschef | Egernsund Wienerberger A/S

"De nye klimakrav udfordrer os til at tænke innovativt og ansvarligt. Teglindustrien har taget denne udfordring op og arbejder på løsninger, der reducerer CO2-aftrykket samtidig med, at de tekniske kvaliteter, som gør tegl til et foretrukket byggemateriale, bevares. LESS-murstenen er blot et eksempel på, hvordan vi kan tilpasse og forbedre et traditionelt materiale, så det passer ind i en fremtid med højere klimakrav."

Kristian Knorr Svane
Bæredygtighedschef

Kristian Knorr, Bæredygtighedschef | Egernsund Wienerberger A/S

   

LESS-mursten er klar til de nye CO₂-krav

LESS-mursten sikrer, at tegl forbliver et relevant valg i fremtidens byggeri. Med sin reducerede materialemængde og brænding på biogas bidrager LESS til, at bygninger kan leve op til de nye CO2-grænseværdier i 2025.

LESS-murstenen holder standardmål men består af 15% mindre råmateriale, og murstenen bliver brændt på certificeret biogas. Resultatet er 70-90% mindre CO2-udledning i fase A3 af produktionen. Denne form for innovation er afgørende for at kunne imødekomme de nye klimakrav og sikrer, at vi kan forene miljøhensyn med kvalitet, æstetik og lang levetid. 

- De nye klimakrav udfordrer os til at tænke innovativt og ansvarligt. Teglindustrien har taget denne udfordring op og arbejder på løsninger, der reducerer CO2-aftrykket samtidig med, at de tekniske kvaliteter, som gør tegl til et foretrukket byggemateriale, bevares. LESS-murstenen er blot et eksempel på, hvordan vi kan tilpasse og forbedre et traditionelt materiale, så det passer ind i en fremtid med højere klimakrav, siger Kristian Knorr Svane, bæredygtighedschef hos egernsund wienerberger.

KONTAKT OS

Salgsteamet
T. +45 7444 2540
E. salg@egernsund.com

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV ...

og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

På vores stand på Building Green kan du blive meget klogere på vores CO2-besparende mursten, og hvorfor tegl fortsat vil være et relevant og ansvarligt byggemateriale, der opfylder fremtidens klimakrav.

Ny mursten med +30% genanvendt materiale bidrager til EU-taksonomien og DGNB-certificering

Genanvendt knust murstensmateriale | Egernsund Wienerberger A/S

Hos egernsund wienerberger har vi ikke kun fokus på at nedbringe vores CO2-udledning. Vi arbejder også på at minimere mængden af jomfruelige materialer i vores produktion af mursten.

På Building Green kan vi derfor præsentere en helt ny mursten med +30% genanvendt materiale, som vi lancerer i starten af 2025. Her har vi erstattet sand med genanvendte materialer som blandt andet knust murværk og sanitet. Murstenen har samme kvaliteter som traditionelle mursten i både trykstyrke og tolerance.

Vores nye mursten bidrager til den cirkulære økonomi i EU-taksonomien og kan give værdifulde point i DGNB-certificeret byggeri, hvor kravene også bliver strammet yderligere i 2025. I den nye DGNB 2025-pilotmanual, som læner sig op ad kriterierne i EU-taksonomien, får du point, når du reducerer primært råmateriale. For at få disse point i materialefraktionen ’mursten og tegl’ må den maksimalt indeholde 70% primært råmateriale. Ved at skifte til vores mursten med mere end 30% genanvendt materiale kan du få op til 0,5 procentpoint, der kan være afgørende for, at du ikke skal genberegne og skifte hele facaden ud.

    

Building Green '23

Tilmeld dig gratis

Det er gratis at deltage på Building Green.

    

Besøg vores stand

Vores tre arkitektkonsulenter står klar til klæde dig på til, hvordan du med fordel kan anvende tegl i fremtidens ansvarlige byggeri.

Du finder os på stand 71 – lige ved indgangen – som vi deler med vores søsterselskab Komproment.

Søren, Henrik & René, Arkitektkonsulenter | Egernsund Wienerberger A/S

René Lemming

Arkitekt- & entreprenør-
konsulent øst
DGNB-rådgiver

T. +45 2911 9677

Send mail til René

Søren Henrichsen

Arkitekt- og entreprenør-
konsulent vest
DGNB-rådgiver

T. +45 2010 2277

Send mail til Søren

Henrik Fuldby-Olsen

Arkitekt- og entreprenør-
konsulent vest
DGNB-rådgiver

T. +45 2936 9927

Send mail til Henrik


 


 

NY BOG! Inspirerende bog om mursten og murværk

Et opslagsværk med inspiration, kollektion og viden i én og samme bog – til arkitekten.

 

   

   

Seneste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

   

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker